2021. június 19.-én hajnali 1 órakor, 5 lelkes zarándokolni szerető hölgy a nappalt felváltva éjszaka indult útnak a Mária-út Halogy-Vasvár szakaszán. Mindenki más és más elvárással és egyéni felajánlással vágott neki e szokatlan zarándoklatnak. A sötét úton imádsággal haladva tapasztaltuk meg a természet megannyi rezdülését. Szenzációs élmény volt hallani a természet ébredését, amiből a mai rohanó világban jóformán semmit sem érzékelünk. A napfelkeltét Nagymizdón éltük át, ahol egy kicsit hosszabb időt töltöttünk.

A közbeeső falvakban rövidebb-hosszabb szüneteket tartva értünk be Vasváron a Szentkútra, 3/4 10 órára. Nagyon sok új tapasztalatot szereztünk ezen a zarándoklaton. Közös véleményünk volt - annak ellenére, hogy sötétség vett körül bennünket - hogy könnyebben tudtunk haladni. Aki még nem vett részt ilyen zarándoklaton, annak szívből ajánljuk, mert a lelki feltöltődés mellett nagyon sok új dolgot tapasztalhatunk meg, amit a hétköznapi életben nem élünk át.

Szeretettel várunk minden zarándokolni vágyót augusztus 15-én az éjszakai 1Úton Mária zarándoklatra, amely szintén éjszaka kerül megrendezésre. Tapasztalatból tudjuk mondani, hogy az itt felajánlott szándékok sokszorosan meghozzák számunkra a sok-sok kegyelmet.Bohárné Zimits Rita


  • Mária Út
  • 1Úton Nemzetközi Zarándoknap
  • 1úton Vasvár Facebook oldal