A vasvári Rózsafüzér Társulat a Bartók Béla utcában található Magyarok Nagyasszonya szobor felújítására Pintér Józsefné kezdeményezésére gyűjtést hirdet. A felajánlások átadhatóak személyesen Pintér Józsefnének és Baranyai Gábornak, illetve utalni lehet a Vasvári Domonkos Kolostor Alapítvány számlájára. Részletek a hirdetőtáblán, honlapunkon és a Facebookon olvashatóak. Hálásan köszönnek minden jószívű támogatást!

A Plébániahivatal a következő héten zárva tart, temetéssel kapcsolatban Julio atya hívható.

Május 22-én szerdán ¾ 6-kor találkozik újra a Missziós imaközösség. Szent Ritára emlékezve rózsaszentelést tartunk az esti szentmisében. Aki tud, hozzon magával rózsát. Köszönjük.

Május 25-én szombaton 9 órától gyülekezzenek azok a hittanos, 3-6. osztályos gyerekek, akik szívesen bicikliznének Julio atyával a szarvaskendi templomhoz. Indulás fél 10-kor, visszaérkezés Vasvárra kb. fél 1-kor. Ami szükséges: elegendő étel és ital az útra, jó állapotú kerékpár, kiegészítő felszerelések (fényvisszaverő mellény, kerékpáros sisak, stb.) A programon való részvétel nem kötelező. Örülünk, ha a fiatalok barátai, testvérei, szülei is csatlakoznak. Kérdés esetén Julio atya telefonon, emailben, messengeren elérhető.

A szentségek felvétele után a gyerekek többsége lemorzsolódik, mert nincs gyakorló hívő háttere. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola ezért hozta létre a "Tarts lépést gyermekeddel" című 25 órás felnőttképzést. Várnak minden hitét gyakorló aktív plébániai segítőt, aki az elsőáldozók szüleinek szeretne szakértő módon segíteni. Az előadók közt szerepelnek olyan plébániai munkatársak, akik ezt a szolgálatot évtizedek óta végzik. A képzés időpontjai: május 24-25. és június 7-8. Jelentkezni egy űrlap kitöltésével lehet, további részletek a főiskola honlapján.

A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja felvételt hirdet a 2024/2025-ös tanévre:
- osztatlan egyszakos hittanár-nevelőtanár
- katekéta- és lelkipásztori munkatárs
- római katolikus kántor
- hitoktató mentor szakirányú továbbképzési szakra
Jelentkezési határidő:  2024. május 31. További információ: a Főiskola honlapján.

Július 2-6. között lesz a fülöp-szigeteki nyári tábor külföldi önkéntesekkel Celldömölkön. Részvétel 23.500 Ft/fő, jelentkezni május 31-ig lehet Elmer atyánál vagy a plébániahivatalban.

Július 8-12. között lesz a verbita missziós gyermektábor 7-16 éveseknek Szentlőrinckátán. Jelentkezni és érdeklődni június 10-ig lehet Julio atyánál.

Július 22-26. között lesz a plébánia nyári tábora Gyenesdiáson. Részvétel 39.500 Ft/fő, jelentkezni június 14-ig lehet Elmer atyánál vagy a plébániahivatalban.
Mindhárom táborba szeretettel várjuk a fiatalokat!

Heti ünnepeink: hétfőn Boldogságos Szűz Mária, az Egyház anyja emléknapja, csütörtökön A mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe, pénteken Szűz Mária, keresztények Segítsége emléknapja, vasárnap Szentháromság vasárnapja - főünnep