heti hirdetés

Köszönjük a hívek részvételét és a gyermekek előadását a múlt szombaton megrendezett Országos Világmissziós Ünnepen Budatétényben. Találkozzunk jövőre is!

Október 17-én kedden a jeruzsálemi pátriárka kérésére böjtöljünk. 16 órakor szentségimádást tartunk, amit azért ajánlunk fel, hogy véget érjen az izraeli háború. Szeretettel várjuk a leendő elsőáldozókat, a leendő bérmálkozókat és családjaikat is.

Október 18-án szerdán a dicsőítést nem online, hanem a templomban tartjuk, 19 órától. Buzdítjuk a híveket a részvételre.

Október 19-én csütörtökön 17 órától rózsafüzért imádkozunk a Szent József Férfikör vezetésével a Szentkúton. Szeretettel várjuk a leendő elsőáldozókat, a leendő bérmálkozókat családjaikkal együtt, nemcsak a férficsoport tagjait. Találkozó 16:45-kor a fürdő bejáratánál. Az esti szentmise a megszokott módon a plébániatemplomban lesz.

Október 20-án pénteken Szent Vendel ünnepén az esti szentmisét 19 órai kezdettel a temetői templomban tartjuk. A szentségimádás aznap a temetői templomban lesz, 18.15-től.

Október 21-én szombaton négy gyermeket keresztelünk templomunkban. Fogadjuk őket közösségünkbe! Ugyanezen a napon 16 órakor találkozunk a templom előtti téren. A missziós világnap alkalmából és témájában nyit meg Elmer atya egy kiállítást, amit a plébánia közösségi termében tekinthetünk meg egy hónapon át. A látogatáshoz időpontot egyeztetni Elmer atyával lehet. A belépésre szánt adományokat a verbita kispapok nevelésére ajánljuk fel.

Október 22-én vasárnap a Missziók javára gyűjtünk majd.

November 1-jén, szerdán, Mindenszentek napján délután lesz a síremlékek megáldása, aminek stóladíja 7.000 Ft. Akik szeretnék megszenteltetni a temetőben a síremlékeket, kérjük, jelezzék a plébániahivatalban október 27-ig. Az összeg befizetése is itt lehetséges. Köszönjük.

A 2024-es évi naptárak és kalendáriumok már megvásárolhatók a plébániahivatalban. Megérkezett a Szombathelyi Egyházmegye Kalendáriuma is!

Ismét kapható a Görögkatolikus Szemlélet magazin, ezúttal dupla száma, a pápalátogatás teljes anyagával. A magazint az olvasóállványon találhatják. Kérjük, az árát (1600 Ft-ot) a sekrestyébe hozzák be vagy Kocsis Mártának adják oda.

A szombathelyi Boldog Brenner János Gimnázium felvételt hirdet a nyolc évfolyamos gimnáziumába a 2024/2025-ös tanévre. Az intézményben felvételi tájékoztatót tartanak 2023. október 26-án és 2024. január 17-én 17 órai kezdettel. Részletek a plakáton.

Heti ünnepeink: hétfőn Szent Hedvig szerzetesnő emléknapja, kedden Antióchiai Szent Ignác püspök és vértanú emléknapja, szerdán Szent Lukács evangélista ünnepe, csütörtökön Keresztes Szent Pál áldozópap emléknapja, pénteken Szent Vendel emléknapja, vasárnap a missziók vasárnapja