Szent Kereszt felmagasztalása plébánia Vasvár

Vasvár, Bartók Béla u. 3.

 

Plébánia: 94/370-142

Plébános: Tengan Sebastian SVD – 30/221-6525

Káplán: Fernandes Loyd SVD – 30/995-5057

 

 

A vasvári Nagyboldogasszony templom búcsúját 2017. aug. 13-án tartottuk meg. Augusztus 12-én, a Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplomban este a 7 órai szentmisével vette kezdetét a búcsúi előkészület, melyet Kaszás Csaba, újmisés atya mutatott be. Meghatóan szép szentbeszédet mondott, majd a mise végén újmisés áldásban részesítette a híveket, akiknek ez alkalomból szentképeket osztott. Ezután elkezdődött az éjszakai virrasztás. 9-től 10 óráig imaóra volt a Fatimai engesztelés, majd atyák által vezetett  Szentségimádás következett.

A szentségimádás alatt a gitáros hangszer kísérettel énekelték a dicsőítő énekeket. Majd befejezésül  egyéni szentségi áldásban részesültek a hívek. A szentségimádás után hamarosan kezdődött a Keresztút. Ezután folytatódott a virrasztás közös imádságokkal, rózsafüzérrel és énekekkel.

Reggel 7 órakor szentmisét mutatott be Dr. Horváth Lajos atya, majd 8.30 kor Dr. Pem László atya. 10 órakor menet indult a Mária kegyszoborral a plébánia templomból a temetői Nagyboldogasszony templomba. 10.30-kor az ünnepi szentmisét Zakó Jenő, nemesbődi plébános celebrált. Délután 14.30-kor litánia keretében búcsúztatták a zarándokokat.

(Vasvári Újság – 2017. szeptember 6.)

Keresés az oldalon

Ajánló

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Facebook

Linkajánló

Magyar Katolikus Egyház

Isteni Ige Társasága

Szent Imre Missziósház és Verbita Központ

 

Magyar Kurír

Nagy Gáspár Kulturális Központ

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés