Szent Kereszt felmagasztalása plébánia Vasvár

Vasvár, Bartók Béla u. 3.

 

Plébánia: 94/370-142

Plébános: Tengan Sebastian SVD – 30/221-6525

Káplán: Fernandes Loyd SVD – 30/995-5057

 

 

Idén június végén Kőszegen táboroztak a Vasvári Plébánia hittanosai. A tábor szervezése már jóval korábban megkezdődött Loyd atya irányítása alatt. Végül elérkezett a várva várt nap. Nekünk, a segítőknek már vasárnap délután elkezdődött a tábor. Érkezés után szentségimádást tartottunk a rendház kápolnájában, hálát adtunk és kértük az Úr Jézust a tábor sikeréért, a gyerekekért és azért hogy
minden rendben menjen, mindenki jól érezze magát. Vacsora után még tartottunk egy megbeszélést, majd mindenki nyugovóra tért.

Másnap, hétfőn délelőtt folytatódtak az előkészületek az épületben és vidám hangulatban telt a nap első fele, énekelve, viccelődve, beszélgetve töltöttük el az időt a gyerekek érkezéséig. Délután befutott a busz, és gyerekzsivaj, nevetés, izgatott pakolászás vette kezdetét. Hamar megtalálta mindenki a helyét, berendezkedtek. Az este hátralévő részében ismerkedős játékokat játszottunk, megtörtént a csoportok beosztása, végül esti ima és mese után mindenki nyugovóra tért.

Kedden délelőtt plakátokat készítettünk a szentekről, melyek nevét egy-egy csoport viselte. Délután városnézésre indultunk Kőszegen, majd hazaérve sorversenyekre került sor.

Másnap két domonkos nővér érkezett, akik Brenner János életéről tartottak előadást és játékos feladatokkal is készültek. Ebéd után pedig felkerekedtünk és elbuszoztunk a Fertő-tóhoz: hajókázni és fürdeni.

Csütörtökön egész nap túráztunk, az úticél a Hétforrás volt, aznap itt mutatta be Gergely atya a szentmisét és az ebédet is az erdőben fogyasztottuk el. Hazafelé akadályversenyeztünk. A különböző állomásokon a gyerekek össszemérhették ügyességüket, találékonyságukat és a táborban eddig tanultakat.

Az utolsó napon, pénteken délelőtt kézműves foglalkozást tartottunk. Készíthettek keresztet gyufából, könyvjelzőt, papír virágokat vagy kis rózsafüzért madzagból és gyöngyből. Mindenki nagyon ügyes volt és alkotott valamit, amit aztán a szentmisén felajánlhatott. Délután útnak indultunk a Kálváriára, ahol keresztutat végeztünk, megemlékezve Krisztus szenvedéséről és haláláról, hazafelé pedig egy kilátónál álltunk meg. Fáradtan, de vidáman érkeztünk vissza a szállásra.

Elérkezett a szombat reggel, mindenki izgatottan és élményekkel gazdagodva pakolta a csomagját, rendezte el a szobát és készült a haza indulásra. Végül szombaton délelőtt érkeztünk Vasvárra, ahol a szülők már várták csemetéiket.

(Vasvári Újság – 2017. augusztus 2.)

Keresés az oldalon

Ajánló

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Facebook

Linkajánló

Magyar Katolikus Egyház

Isteni Ige Társasága

Szent Imre Missziósház és Verbita Központ

 

Magyar Kurír

Nagy Gáspár Kulturális Központ

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés