Szent Kereszt felmagasztalása plébánia Vasvár

Vasvár, Bartók Béla u. 3.

 

Plébánia: 94/370-142

Plébános: Tengan Sebastian SVD – 30/221-6525

Káplán: Fernandes Loyd SVD – 30/995-5057

 

 

Ez a könyv a tapasztalat egyszerűségével és a lélek sugallata által íródott. Könnyed hangvételű, jókedvű írás, ami nem csak könyvtárban, hanem a karácsonyfa meghitt fényei mellett forralt borozva, vagy egy korsó hideg sör mellett a strandon napozva is olvasható. Tartalmát tekintve egy hiteles korkép, amely kultúraközi megállapításokkal, lelki iránymutatásokkal igyekszik belső utat kínálni a modern kor világpolgárának. Sebastian atya megtörtént események elbeszélésében mutat rá arra, hogy Isten mindennap köztünk él és a legfurcsább eseményekben is egyértelmű jelekkel kísér az utunk során.

A történet egy indiai csibész, kamasz fiú csonttörő pálfordulásával kezdődik, ami még néhány harcias igazságkeresésben, majd a hosszas megbékélésben teljesedik ki, a szeminárium kapujáig tartó esztendőkben. A szép emlékű ifjúkor történetei fontos emberi kapcsolatokra hívják fel a figyelmet. A hangsúly a tiszteleten és a megbecsülésen van, amit a tapasztaltabb embertársaink iránt mutatunk. Így búcsúzunk el a sportpályától, a kedvenc horgászhelytől és indulunk útnak Magyarország felé. Hitetlen utastárssal az üres templomig repülünk, megtapasztalva Isten végtelen csodáiból a havat és a töltött káposztát. A papi szolgálattól kapott tapasztalatok mélyebb vizekre eveznek, megnyitják a mennyei kincsek tárházát, és lassan becsukják előttünk az értékesnek tűnő mulandó javak sötét kamráját. Küzdünk egy kicsit a kitartó kényelemvágyunkkal, a lustuló szorgalmunkkal, rájövünk, miért nem vagyunk boldogok és miért nem tudunk kikapcsolódni. Végül próbálunk más emberek példáiból tanulva eljutni a saját határozott döntésünkig, mely a csendért kiált. Mikor megtaláltuk a csendet, Sebastian atya bevezet bennünket a test és lélek harmóniájának meditációs világába, melyben együtt mozog a test és nyugszik meg a lélek, szemlélődés, koncentrálás által.

Az író mindennapi életből vett példái, vidám lábjegyzetei késztettek engem arra, hogy nézzek szét a képernyők körül és lássam meg a valóságot, azt az erőteret, ahol Isten kegyelmei sugároznak.

Bágya János

(Forrás: http://papaimisszio.hu/hu/news/item:Megjelent-P-Madassery-Benvin-Sebastian-SVD-atya-Belso-Gerinc-cimu-konyve)

A könyv a sekrestyében és a hivatalban megvásárolható 2990 Ft-ért.

 

Mentés

Mentés

Keresés az oldalon

Ajánló

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Facebook

Linkajánló

Magyar Katolikus Egyház

Isteni Ige Társasága

Szent Imre Missziósház és Verbita Központ

 

Magyar Kurír

Nagy Gáspár Kulturális Központ

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés